Budo Ryu Rotterdam is Ons Kluppie 2016! De vereniging staat een jaar lang te boek als ‘Rotterdams leukste ‘kluppie’. Budo Ryu Rotterdam won een door Rotterdam Sportsupport beschikbaar gestelde cheque van 2.500 euro en een tv-reportage van RTV Rijnmond.

‘Sfeer, saamhorigheid en een groot aantal waardevolle vrijwilligers zijn de kracht van Budo Ryu Rotterdam’

Leontien van Moorsel trad dit jaar voor het eerst op als jurylid. Op het hoofdveld van IJVV De Zwervers, Ons Kluppie in 2015, maakte zij op zaterdag 28 mei de nieuwe winnaar bekend. De opvolgster van Deborah Gravenstijn las voor uit het juryrapport: ‘Sfeer, saamhorigheid en een groot aantal waardevolle vrijwilligers zijn de kracht van Budo Ryu Rotterdam.’

Passie en waarde
De Kralingse familieclub overtuigde de jury onder meer met de intense sfeer, de passievolle inzet van de vrijwilligers en de waardevolle betekenis van de club voor haar leden. Van Moorsel: ‘De club presenteerde dit met zoveel passie en emotie op RTV Rijnmond, dat zowel publiek als jury Budo Ryu Rotterdam als winnaar heeft verkozen.”

Activiteiten organiseren
Budo Ryu Rotterdam heeft een breed aanbod van sport- en nevenactiviteiten. Jong en oud kan er terecht voor onder meer judo, jiujitsu en zumba. De vereniging besteedt de geldprijs van 2.500 euro aan ‘heel de club’. De vereniging gaat er onder meer een kamp, strandactiviteiten en een ouder- en kinddag van organiseren.

‘We willen iedereen dingen meegeven die belangrijk zijn, waar ze hun hele leven wat aan hebben.’

Secretaris Dick van der Meer: ‘Mijn inmiddels overleden vader en ik hebben in 1970 de vereniging opgericht, ik was toen elf jaar. We zijn vanaf dat moment altijd bezig met datgene wat leuk is voor kinderen en volwassenen. Iedereen is hier welkom. We willen iedereen dingen meegeven die belangrijk zijn, waar ze hun hele leven wat aan hebben. Deze titel is een eerbetoon aan mijn vader. Dat is het allermooiste wat ik voor hem kan neerzetten.’

Tweede en derde plaats
De tweede en derde plaats van Ons Kluppie 2016 gingen respectievelijk naar taekwondovereniging Abdel-kwan en Stichting Gehandicapten Tennis (SGT) Alexanderstad.

Ons Kluppie is een jaarlijks initiatief van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. De winnaar wordt gekozen door het publiek en de jury. De andere genomineerde verenigingen dit jaar waren: Atomium ’61, EBV Baros, HSV 1946, Rotterdamse Rugby Club, TIOG,VOB en wv Aegir.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie