Tijdens het internationale karatetoernooi voor landenteams ‘Battle of the teams’ is Budo Alexander officieel gestart als negende Sportplusvereniging. Het toernooi dat Budo Alexander voor de derde keer op rij in samenwerking met Unity99 en Rotterdam Topsport organiseert staat symbool voor de maatschappelijke rol die de club voor zichzelf ziet weggelegd.

De Sportplusvereniging met aanbod van oosterse vechtsporten is vorige week een satellietlocatie gestart in Rotterdam Lombardijen. Deze locatie is speciaal voor leerlingen die via Schoolsportvereniging Lombardijen lid zijn geworden en lid willen blijven als ze naar de middelbare school gaan. Ruim zestig kinderen trainen wekelijks op deze satellietlocatie. Budo Alexander zet, onder andere op de schoolsportvereniging, nadrukkelijk in op talentontwikkeling. De kinderen kunnen doorgroeien tot karatekampioen bij Unity99 of kunnen les gaan geven op de club.

Als Sportplusvereniging maakt Budo zich ook sterk voor de re-integratie van jonge moeders. In samenwerking met Unity99 en Challenge Sports bouwen de deelnemers met behulp van een speciale training zelfvertrouwen op en dat heeft een positief effect op hun zoektocht naar werk.

Een andere pijler van het maatschappelijke beleid is het betrekken van speciale doelgroepen bij de vereniging. Zo kunnen kinderen met autisme onder goede begeleiding de beginselen van de budosport leren en deelnemen aan een aangepast karate-examen.

Rotterdamse Sportplusverenigingen zetten in op 5 thema’s: onderwijs, gezondheid, veiligheid, werk/re-integratie en participatie. Ondersteund door Rotterdam Sportsupport maken de Sportplusverenigingen plannen om hun maatschappelijke ambities vorm en inhoud te geven.

Naast de samenwerking met Rotterdam Sportsupport werkt Budovereniging Alexander onder andere samen met stichting Pameijer, stichting MEE, Challenge Sports, Rotterdam Topsport, Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij, Karate-Do Bond Nederland, basisscholen, Woonbron en deelgemeente Prins Alexander.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen