Bijna dertig buitenlandse journalisten hebben op donderdag 20 februari een kijkje genomen in de Rotterdamse sportkeuken. Dat deden zij in het kader van een initiatief van Holland Branding om hen bekend te maken met Nederland Sportland. De journalisten bezochten ook Sportplusvereniging RSV Sperwers in Charlois. Rotterdammers met een bijstandsuitkering zetten daar de eerste stappen op weg naar betaald werk of een vrijwilligersfunctie.

Bewondering voor het Nederlandse netwerk van sportverenigingen. Lof voor de wijze waarop clubs en wijken elkaar versterken. Voor ons kan het verschijnsel ‘sportvereniging die draait op vrijwilligers’ gesneden koek zijn, in landen als Libanon, Pakistan en – dichter bij huis – Estland en Malta is het doorgaans geen vanzelfsprekendheid. Vandaar de reacties die in februari klonken bij RSV Sperwers.

Die vereniging biedt niet alleen een aantal sporten, zoals korfbal, maar is ook gastheer in het kader van het project ‘Bewegen naar Werk’. Dit initiatief van Rotterdam Sportsupport is bedoeld om langdurig werklozen letterlijk en figuurlijk weer in beweging te brengen. Een Griekse journalist vroeg zich hardop af wat een dergelijk programma zou kunnen betekenen in zijn land.

Het Rotterdamse fenomeen Sportplusvereniging, zo kregen de mediavertegenwoordigers te horen, is bedoeld om de stad vooruit te helpen. Sport en de sportvereniging zijn middelen om resultaten te boeken op het vlak van gezondheid, onderwijs, veiligheid, re-integratie/werk en sportparticipatie van bijzondere doelgroepen, zoals senioren of mensen met een beperking.

De journalisten vertoefden in ons land van 17 tot en met 22 februari. Zij waren uitgenodigd door Holland Branding, onderdeel van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie