Wethouder Sven de Langen heeft gisterenavond bekendgemaakt welke 14 buitensportcomplexen de komende vijf jaar als eerste worden vernieuwd vanuit het Integraal Huisvestingsplan Sport. Van deze complexen maken nu 23 verschillende sportverenigingen gebruik. De komende tien jaar worden de sportcomplexen van meer verenigingen vernieuwd of gerenoveerd.

De werkzaamheden aan de veldsportcomplexen zijn divers: van het vernieuwen van het clubgebouw, toepassen van LED-verlichting, plaatsen van beregeningsinstallaties tot aan het vervangen van het grasveld door een kunstgrasveld. “Veel verenigingen hebben niet de financiële middelen om hun accommodatie te vernieuwen of renoveren. Maar als stad vinden we het wel belangrijk dat verenigingen aantrekkelijk blijven. Door te investeren in het verenigingsleven behouden sportverenigingen hun essentiële rol in de samenleving”, zegt wethouder Sven de Langen (o.a. sport). “Zo kunnen kinderen samen plezier beleven, gezond bewegen en allerlei sociale vaardigheden opdoen. Het vernieuwen van deze sportcomplexen is natuurlijk een prachtige start.”

De volgende complexen worden vernieuwd:
– Sportcomplex Rotterdam United
– Sportcomplex Vreelust
– Sportcomplex Erasmuspad
– Sportcomplex Toepad
– Sportcomplex Oosterflank
– Sportcomplex Boszoom Zuid
– Sportcomplex Boszoom Noord
– Schoolsportcomplex Abeelweg
– Sportcomplex De Leeuwenkuil
– Sportcomplex Zwansnesse
– Sportcomplex Rijnmond
– Sportcomplex Rozenburg
– Sportcomplex Zestienhoven
– Sportcomplex Energieweg

160 miljoen
Via het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Sport wil de gemeente planmatig sportcomplexen toekomstbestendig maken. “Dat is een verandering in onze werkwijze, doordat we nu proactief naar alle sportcomplexen hebben gekeken en de vernieuwingen inplannen. Zo willen we achterstallig onderhoud bij verenigingen voorkomen.” Naast de voorzieningen op de veldsportcomplexen worden ook bestaande gemeentelijke zwembaden, binnensportaccommodaties (sporthallen en -zalen) als onderdeel van het IHP Sport gerenoveerd. Voor het volledige IHP Sport is ruim 160 miljoen gereserveerd. Wethouder De Langen: “Forse investeringen moeten ervoor zorgen dat iedere Rotterdammer volop mogelijkheden heeft om te sporten en te bewegen in veilige en goed onderhouden sportcomplexen, ook in de toekomst”.

Liana Landman

Liana Landman

verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat