De Sportplusverenigingen XerxesDZB, OZC en LTC Plaswijck gaan in samenwerking met Rabobank Rotterdam een businessclub voor de vereniging ontwikkelen. De bank, die als sponsor aan het Sportplusprogramma is verbonden, stelt haar kennis, netwerk en kapitaal ter beschikking om de drie verenigingen tot interessante partners voor bedrijven te maken.

Rabobank Rotterdam hield enkele weken geleden tijdens een bijeenkomst met de Sportpluscommunity een pitch om de Sportplusverenigingen uit te dagen voor een samenwerking. Na de bijeenkomst konden verenigingen hun interesse kenbaar maken, waarna de Rabobank de drie verenigingen selecteerde.

Dave de Held, rayondirecteur bij Rabobank Rotterdam: ‘XerxesDZB, OZC en LTC Plaswijck hadden de meest originele plannen ingediend waarbij ze ook goed nagedacht hadden over wederkerigheid voor Rabobank Rotterdam. De komende periode gaan we met de clubs in gesprek om de samenwerking goed in de steigers te zetten. Vervolgens formeren we werkgroepen die de actiepunten gaan uitvoeren. We willen bij de clubs dit jaar nog een eerste bijeenkomst met potentiële sponsoren organiseren.’

‘We zetten in op een samenwerking die zowel voor de vereniging, voor hun sponsoren als voor Rabobank Rotterdam iets oplevert’, vervolgt De Held. ‘Voor de vereniging is dit naar verwachting meer inkomsten of partners die in natura iets kunnen betekenen voor de vereniging. Voor Rabobank Rotterdam zou dit nieuwe klanten moeten opleveren of een versterkte band met reeds bestaande klanten. We gaan gedurende 2015 en 2016 de samenwerkingen goed met elkaar evalueren. Zo kunnen we de samenwerking waar nodig bijstellen en tevens een besluit nemen of we dit ook met andere verenigingen gaan opzetten.’

Pitch Sportpluscommunity
Rabobank Rotterdam is het eerste bedrijf dat sportverenigingen met een pitch uitdaagde in de Sportpluscommunity. Binnen deze community ontmoeten Sportplusverenigingen elkaar en komen ze eenvoudig in contact met wijkpartners, bedrijven en andere partners. Rotterdamse verenigingen kunnen eenmaal per jaar opgaan voor het Sportpluspredicaat.

Heeft jouw organisatie, net als Rabobank Rotterdam, een uitdaging die je samen met Sportplusverenigingen wilt aangaan? Je kunt deze pitchen tijdens de volgende bijeenkomst van de Sportpluscommunity. Neem hiervoor contact met op met Carola Nagy via c.nagy@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat