Het Rotterdamse sportprogramma Challenge010 breidt uit naar de aangrenzende gemeenten Capelle aan den IJssel en Schiedam. Ook sluiten er nog twee scholen uit Rotterdam-Hoogvliet aan. Op deze manier biedt het programma nóg meer jongeren uit het 010-gebied de mogelijkheid om structureel te gaan sporten. 

Maandagmiddag 29 februari stond letterlijk en figuurlijk in het teken van de aftrap van de Capelse deelname aan het sportstimuleringsproject Challange010. Een team van het Capelse Comenius College nam het deze middag op tegen de scholieren van het Rotterdamse Roncalli College. Ook het Accent College uit Capelle aan den IJssel en het Lentiz LIFE College uit Schiedam gaan meedoen aan de scholencompetitie. Dat geldt tevens voor het Einstein Lyceum en Penta College uit Hoogvliet.

Challenge010 maakt het voor jongeren van scholen uit het voortgezet onderwijs mogelijk om via hun school in verenigingsverband te sporten. Het programma van Rotterdam Sportsupport richt zich hoofdzakelijk op jongeren van 12 tot 16 jaar die nog geen lid zijn van een sportvereniging. Zevenendertig scholen, negen sportverenigingen en zo’n 800 leerlingen maken dit schooljaar deel uit van het programma. De leerlingen kunnen doordeweeks, direct na schooltijd, zaalvoetballen, boksen, basketballen en dansen; samen en tegen andere scholen.

Sportparticipatie en leerprestaties
Antoine Brandenburg, manager Sport & Bewegen van Sportief Capelle, licht de Capelse deelname aan Challenge010 toe op Dichtbij.nl: “Vanuit de goede contacten en samenwerking met onze collega’s van Rotterdam Sportsupport waren wij al een tijdje op de hoogte van dit succesvolle project, waarmee in Rotterdam de afgelopen jaren ook mooie effecten en resultaten zijn geboekt op het gebied van sportparticipatie en leerprestaties. Dit gekoppeld aan het feit dat Capelle aan den IJssel ook het kengetal 010 heeft, was voor ons aanleiding om te kijken in hoeverre het doortrekken van dit project naar Capelle aan den IJssel bespreekbaar was. Rotterdam Sportsupport stond hier positief tegenover en zag ook gelijktijdig kansen om de Challenge010-competitie voor de regio Rotterdam Oost uit te breiden. Kortom een win-win situatie voor beide organisaties en natuurlijk nog veel belangrijker mooie activiteiten en een sportieve uitdaging voor de scholieren.”

Na de enthousiaste reacties van het Comenius College en Accent Praktijkonderwijs vonden in januari en februari promotiebijeenkomsten en try-outs plaats op de beide scholen. “De animo voor het project was erg groot. Het Comenius College gaat zelfs met twee teams deelnemen aan het zaalvoetbal. En waar eigenlijk de insteek was te starten met alleen zaalvoetbal, gaan we nu vanwege de grote animo ook met beide scholen starten met de danslessen”, aldus Rutger Veugelers, die het project vanuit Sportief Capelle verder begeleidt.

Willem de Groot van het Comenius College zag maandag zijn jongens goed van start gaan. Het team van het Comenius College wist de eerste wedstrijd namelijk in winst om te zetten. “De jongens zullen vast morgen met een goed gevoel op school verschijnen, want het project leeft enorm onder onze scholieren”, aldus de bevlogen docent Bewegingsonderwijs.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus
Monique de Groot