Winkelend publiek en nietsvermoedende voorbijgangers werden woensdagmiddag op de Lijnbaan verrast door een flashmob. Honderdvijftig jongeren namen de winkelstraat over met hun dansmoves. Met dit onverwachtse optreden zetten zij dans op de kaart. De dansers volgen wekelijks les in het SKVR programma Make You Move, danslessen van SKVR Dans en het programma Challenge010 in samenwerking met Rotterdam Sportsupport.

De dansperformance werd ingezet door Johan, die in een paar stappen van rustig wandelende scholier naar breakdancer veranderde. Binnen enkele minuten voegden meer dan 150 dansers zich bij het spontane optreden. De gehele lijnbaan werd voor tien minuten lang eigendom van deze dansende scholieren en dat trok heel wat bekijks. Ouders, voorbijgangers en winkelend publiek bleven geboeid staan kijken naar de flashmob uitgevoerd op een mix van Beyoncé. Na het flitsende optreden bleven de jongeren nog wat freestylen op de lijnbaan, waardoor er een gezellige sfeer ontstond in het centrum van Rotterdam. Rond half zes keerde de rust terug toen de jongeren langzaam het toneel verlieten.

Samenwerking SKVR en Rotterdam Sportsupport

De jongeren werden begeleid door talentvolle docenten, die gedurende het schooljaar hun passie delen met deze nieuwe generatie dansers. De docenten verzorgden ook de choreografie. De flashmob werd georganiseerd door SKVR  en Rotterdam Sportsupport. Hiermee lieten zij samen met de jongeren zien dat het belangrijk is dat dans voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Challenge010

De flashmob werd in samenwerking met het SKVR gedaan voor het project Challenge010. Het project organiseert jaarlijks de flashmob ergens in Rotterdam als onderdeel van het programma Dans binnen de scholencompetitie. Jongeren van verschillende scholen nemen het tijdens Challenge010 tegen elkaar op in vier verschillende sporten: basketbal, dans, honkbal en zaalvoetbal. Klik hier voor meer informatie over Challenge010 of neem een kijkje op de site: challenge010.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Gert-Jan Lammens

Gert-Jan Lammens

directeur