De korfbalvereniging uit Schiebroek mag zich sinds woensdag 9 september officieel Sportplusvereniging noemen. Ckv N.I.O. verdient de status dankzij haar sportactiviteiten voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Sportwethouder Adriaan Visser onthulde het Sportplusbord samen met deelnemers van deze drie activiteiten.

Ckv N.I.O. heeft zich ontwikkeld tot een sociaal-maatschappelijke partner in Schiebroek en stemt haar sportaanbod af op de sportbehoeften van de wijk. Zo biedt de club Kombifit, een beweegprogramma voor onder meer 60-plussers, aan en G-korfbal voor mensen met een beperking. Ook heeft de club naast het reguliere korfbal puppykorfbal voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

 

Wethouder Visser: ‘Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat iedereen in onze stad kan sporten. Ckv N.I.O. geeft daar op fantastische wijze invulling aan.’

Wethouder Visser (Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport) legt uit waarom de vereniging de Sportplusstatus ontvangt: ‘Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat iedereen in onze stad kan sporten. Ckv N.I.O. geeft daar op fantastische wijze invulling aan. Met aanbod voor jong, oud en mensen met een beperking laat de club zien dat alle Rotterdammers kunnen sporten. Het is goed om te zien dat het Sportpluspredicaat de maatschappelijke ontwikkeling van Rotterdamse verenigingen stimuleert.’

Met het ‘Sportpluspredicaat’ toont de vereniging aan over een goede basiskwaliteit te beschikken en een waardevolle maatschappelijke rol te bekleden. Het Sportplusprogramma draait sinds 2010 in Rotterdam. Het programma is ontwikkeld door Rotterdam Sportsupport voor Rotterdamse sportverenigingen die een brede maatschappelijke rol willen vervullen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur