Zaterdag 25 april wordt een bijzondere dag voor honkbalvereniging Portland Poema’s. Dan houdt de honkvereniging een open dag voor iedereen die meer wil weten van honkbal, wil kijken naar wedstrijden of mee wil doen aan clinics. Daarnaast viert Portland Poema’s die dag officieel haar start als Sportplusvereniging.

Portland Poema’s ontwikkelt zich tot een sociaal-maatschappelijke partner in Rotterdam-Zuid en wil met haar sportaanbod een afspiegeling zijn van haar omgeving. De club heeft met die reden naast het reguliere honk- en softbal ook beeball voor kinderen vanaf 5 jaar en sportaanbod voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, het zogenaamde G-honkbal. Daarnaast start de club binnenkort met bean bag baseball; een honkbalvariant die speciaal is ontwikkeld voor ouderen.

Voor haar maatschappelijke inzet ontving Portland Poema’s eerder het ‘Sportpluspredicaat’. Hiermee toont de vereniging aan over een gezonde basiskwaliteit te beschikken en een waardevolle maatschappelijke rol te bekleden. Portland Poema’s viert op zaterdag 25 april officieel de bekroning tot Sportplusvereniging. Het Sportplusprogramma draait sinds 2010 in Rotterdam. Dit programma is ontwikkeld door Rotterdam Sportsupport voor Rotterdamse sportverenigingen die een brede maatschappelijke rol willen vervullen.

Open dag

De open dag begint met een honkbalwedstrijd van de pupillen van de Portland Poema’s. Tussen 9.30 en 11.30 uur laten zij zien wat ze in huis hebben. Vervolgens is van 11.30 tot 12.30 uur de officiële Sportpluskick-off. Vanaf 12.30 uur staat alles in het teken van de clinics. Iedereen die wil, kan hier aan meedoen. De clinics worden gegeven onder leiding van Percy Isenia, een honkballer die in 2008 tijdens de Olympische Spelen uitkwam voor het Nederlandse team. De open dag is voor jong en oud en bovendien gratis toegankelijk.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur