Wist je dat op vrijdag 22 april bijna 1,2 miljoen kinderen meedoen aan de Koningsspelen? Een uitgelezen kans voor jouw vereniging om aan jongens, meisjes en ouders te tonen wat je te bieden hebt. Hier kun je contact leggen met scholen in de buurt.

Het belang van beweging en goede voeding. Dát wordt benadrukt tijdens de vierde editie van de Koningsspelen. Logisch dus dat sportverenigingen een belangrijke rol kunnen spelen tijdens de vierde editie van dit Oranjefeest.

Ze stellen bijvoorbeeld hun accommodatie open voor kinderen. Of ze gaan een stapje verder, en laten vrijwilligers hier clinics verzorgen. In het algemeen kunnen clubs ook met basisscholen nadenken over de aard en opzet van de activiteiten. Kortom, tijdens en rondom de Koningsspelen hebben verenigingen de kans zichzelf in de etalage te zetten.

Digitaal platform
De gemiddelde sportvereniging heeft veel ervaring met de organisatie van evenementen. Wil je toch meer weten over hoe je een sportdag tijdens de Koningsspelen ‘neerzet’? Of heb je hulp nodig bij de benadering van scholen en de samenwerking met deze partijen? De ‘Koningsmatch’ is een digitaal platform waar scholen en sportverenigingen laagdrempelig met elkaar in contact kunnen komen.

De vereniging meldt zich aan voor de Koningsmatch en voegt toe wat ze kan betekenen. Vertegenwoordigers van basisscholen kunnen vervolgens in de database zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen. Vinden zij een geschikte partner? Dan wordt via één klik contact gelegd met de club.

Deze handige service is ontwikkeld door de Rabobank en de Koningsspelen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën