Welke verenigingen en sport- en bewegingsvormen in onze stad richten zich op personen met een auditieve of visuele beperking? Het is te vinden in de twee boekjes die sinds 17 april beschikbaar zijn voor mensen uit deze doelgroepen. Het aanbod staat uiteraard ook in de Sport- en Beweegdatabase voor Rotterdam.

Rotterdam heeft een prachtig palet aan sport- en bewegingsvormen. Welke leeftijd, voorkeur en lichamelijke en verstandelijke (on)mogelijkheden iemand ook heeft, er is altijd iets geschikts voorhanden. Dat geldt dus ook voor (potentiële) sporters met een auditieve of visuele beperking.

De onlangs verschenen informatieboekjes voor deze doelgroepen zijn ontwikkeld door Rotterdam Sport op Maat in samenwerking met de Koninklijke Visio, Koninklijke Auris Groep, Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en vertegenwoordigers van auditief en visueel beperkte sporters. Hiermee maken de organisaties duidelijk wat Rotterdam te bieden heeft aan sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud met deze beperkingen. De in de boekjes genoemde sportaanbieders beschikken over begeleiders die veel ervaring hebben met kinderen en volwassenen met deze beperkingen.

Sport- en Beweegdatabase
Het aanbod voor (potentiële) sporters met een auditieve of visuele beperking is niet alleen te vinden in de twee nieuwe boekjes, maar maakt ook deel uit van de Sport- en Beweegdatabase voor Rotterdam. In deze database kunnen belangstellenden – of bijvoorbeeld hun familieleden of zorgverleners – gericht zoeken in het volledige sport- en beweegaanbod in de stad. De gebruiker speurt onder meer via de criteria ‘gebied’, ‘activiteit’ en ‘fysieke mogelijkheden’.

Klik hier om te zoeken in de Sport- en Beweegdatabase

Presenteert jouw vereniging zich nog niet in de Sport- en Beweegdatabase? Is daar bijvoorbeeld nog niet te lezen welke activiteiten jullie aanbieden voor welke doelgroepen? Hier kun je de vereniging in de etalage zetten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent