Wielrenvereniging CS010 is zondag verkozen tot Ons Kluppie 2017. De fietsclub liet negen Rotterdamse sportverenigingen achter zich in de finale. Behalve de titel ‘Ons Kluppie 2017’ mag CS010 ook rekenen op 2500 euro.

Jurylid Leontien van Moorsel las het rapport voor in de dojo van Budo Ryu, vechtsport- en zelfverdedigingsvereniging en de winnaar van vorig jaar. “CS010 laat zien dat het loont om vernieuwend te zijn. Het is een club die scherp kijkt naar de vraag en hier op het juiste moment met het aanbod op inspringt. De vereniging is uniek in Rotterdam en de jury is zeer te spreken over haar ambitie om de sport als breedtesport in de stad te stimuleren.”

CS010
“CS010 is in een gat gesprongen tussen de reeds aanwezige wedstrijd- en tourverenigingen en biedt daarmee sportmogelijkheden aan een hele grote groep mensen”, aldus Van Moorsel. Bestuurslid en trainer Arjan Hofmann van CS010 vertelt: “Wij zijn de snelst groeiende vereniging van Rotterdam waar de passie voor het fietsen, de fietssport, de fiets en de fietscultuur bij elkaar komen. CS010 is erop gericht om elkaar beter te maken, met oog voor de omgeving en veiligheid.” Een bestemming voor het gewonnen geldbedrag heeft de club al. “Onze trainers en andere vrijwilligers vormen de ruggengraat van onze club. Een belangrijk deel van het prijzengeld gaan we besteden aan het versterken van onze trainersgroep en het organiseren van een mooi diner om onze vrijwilligers te bedanken. Daarnaast willen we een deel spenderen aan een goed doel dat de Rotterdamse breedtesport versterkt.”

Beluister hier het radiofragment en bekijk hier het foto-album van de finale.

Tweede en derde plaats
De tweede en derde plaats van Ons Kluppie 2017 gingen respectievelijk naar handbalvereniging ASV Indus ’67 en jeu de boulesvereniging Les Francophiles.

Ons Kluppie is een jaarlijks initiatief van RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. De winnaar wordt gekozen door het publiek en de jury. De andere genomineerde verenigingen dit jaar waren: Deuce Again, Schaakvereniging IJsselmonde, Schaatsvereniging Rotterdam, Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek, VIB, Victoria Squash en Zwemmen Rotterdam-Zuid.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie