Specifieke, moeilijke doelgroepen bij de sport of vereniging betrekken? Actief aan de slag met bijvoorbeeld allochtonen, mensen met bewegingsarmoede, overgewicht, somberheid of andere gezondheidsklachten?

Meld u dan nu aan voor de cursus Beweegmaatjes.

Tijdens de gratis cursus van 3 bijeenkomsten doet u kennis op en leert u praktische vaardigheden m.b.t. bewegen, het proces van leefstijlverandering en het welbevinden en welzijn van de ander. Belangrijk is dat u leert op maat te werken. Het is een praktische cursus waarin we ook in zullen gaan op uw specifieke vragen. U leert:

  • Gespreks- en motivatietechnieken zoals contact maken met de ander en gezamenlijk overleggen, het ondersteunen, motiveren en gemotiveerd houden van de ander en het vinden van de juiste balans tussen de ander stimuleren of overvragen;
  • Basisvaardigheden rondom gezond en veilig bewegen zoals basis- beweegprincipes, EHB(S)O-vaardigheden, signaleren en handelen bij overbelasting, etc.
  • Uw eigen grenzen bewaken en zorgen dat u het leuk houdt voor u zelf zodat u het op de lange termijn met plezier vol kan houden, u op tijd en effectief uw eigen grenzen kunt aangeven en zodat u zich veilig en op het gemak voelt in contact met de ander

Na afloop van de cursus bent u een gecertificeerd ‘beweegmaatje’ en kunt u binnen en buiten uw sportvereniging aan de slag. U zult beter om kunnen gaan met speciale personen, doelgroepen en meer op ‘maat’ uw sportlessen kunnen aanbieden. Na afloop van de cursus krijgt u ook nog ondersteuning door de trainers van Avant sanare en uw medecursisten.

Datum

maandag 21 mei, 4 juni en 12 juni van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie

Rotterdam Sportsupport, Olympiaweg 10, Rotterdam

Aanmelden

Via Martijn Blok, Rotterdam Sportsupport, 010 2429315 of m.blok@rotterdamsportsupport.nl

Meer informatie over Beweegmaatjes via Avant sanare 010-4286400, secretariaat@avantsanare.nl en www.avantsanare.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse