Zaterdag 13 juni staat geheel in het teken van dans. Die dag vinden namelijk in het Oude Luxor Theater de strijd om de SSV Bokaal Dans plaats én de Rotterdamse Kampioenschappen Dans van Challenge010 in combinatie met Make You Move. Kinderen tussen de 6 en 18 jaar laten die dag hun beste moves zien aan het publiek. Het belooft een heus spektakel te worden met spetterende optredens. Kom gerust een kijkje nemen; er is voldoende ruimte in het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade 10 en de entree is gratis.

Om 11.00 uur bijten de kinderen van de Schoolsportvereniging de spits af. In totaal doen er kinderen van 12 Schoolsportverenigingen aan mee. Het hele jaar door trainen deze basisscholieren bij de dansvereniging of dansschool. Eén keer per jaar komen de dansers en danseressen in actie tijdens de SSV Bokaal Dans en dat is dit keer dus op een heel bijzonder podium, waar al vele artiesten de kinderen zijn voorgegaan. Tot 13.00 uur strijden de kinderen om de bokaal.

Vanaf 14.00 starten de Rotterdamse Kampioenschappen Dans en nemen de jongeren van Challenge010 en Make You Move het podium over. Naast de vriendschappelijke wedstrijden tussen de 16 dancecrews zijn er ook individuele battles te zien en kan het publiek genieten van showcases van professionele dansers. Challenge010 en Make You Move zijn programma’s van Rotterdam Sportsupport en HipHopHuis in samenwerking met Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Beide programma’s hebben als doel meer jongeren structureel te laten sporten. Het sporten draagt aan de ontwikkeling van positief gedrag, het sociale netwerk, de schoolprestaties en de gezondheid.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging