‘De Rotterdamse Reus’ is de nieuwe onderscheiding speciaal voor kinderen en jongeren tot en met 27 jaar die zich inzetten voor de stad. Ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt, meld deze dan aan.

Dit jaar op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, vindt voor het eerst de uitreiking van de Rotterdamse Reus plaats. Deze stedelijke waarderingsprijs is voor kinderen en/of jongeren tot en met 27 jaar. Voor volwassenen zijn er al een aantal onderscheidingen beschikbaar, zoals de Erasmusspeld. Maar ook op jonge kanjers die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad, zijn we heel trots!

De Rotterdamse Reus
‘De Rotterdamse Reus’ is bedoeld voor kinderen en jongeren t/m 27 jaar die zich op eigen initiatief en belangeloos inzetten of in hebben gezet voor andere inwoners, voor de samenleving en/of voor de stad.

De Rotterdamse Reuzen worden één keer per jaar uitgereikt op één centrale plek in de stad. Een deskundige jury kiest per gebied maximaal 1 kind/jongere en 1 groep kinderen/jongeren ((sport)team, schoolklas etc.) uit de ingediende voordrachten. De onderscheiding bestaat uit een medaille en een oorkonde en voor groepen tevens een schildje.

De naam Rotterdamse Reus is een verwijzing naar de historische Rotterdammer Rigardus Rijnhout. Door zijn opvallende lengte van 2.38 meter stond hij bekend als de Reus van Rotterdam en wordt daarbij herdacht als een van de vriendelijkste stadsgenoten.

Draag iemand voor!
Iedereen vanaf 18 jaar kan iemand voordragen voor de onderscheiding. Misschien ken je zelf wel iemand die hiervoor in aanmerking kan komen, of zijn er anderen in je omgeving die potentiele reuzen kennen. We willen je daarom vragen om deze informatie zo veel mogelijk te delen in je netwerk en vriendenkring. Zo kunnen wij deze reuzen straks in het zonnetje zetten!

Voordrachten kunnen worden ingediend via het formulier op de pagina Rotterdamse Reus tot en met 25 oktober 2017.

Rotterdamse Kinderrechten Award
Naast de Rotterdamse Reus, start de gemeente dit jaar ook met een jaarlijkse gemeentelijke uitreiking van de Kinderrechten awards. Deze uitreiking vindt plaats op “de dag van de kinderrechten” op 20 november 2017. Dus ken je een volwassen Rotterdammer of organisatie die zich inzet met zijn of haar initatief of project specifiek gericht op de verbetering van de situatie van één of meerdere kinderen of gericht op de rechten van het kind? Nomineer hem of haar dan voor de Kinderrechten Awards.

Meer informatie vind je op de pagina Rotterdamse Kinderrechten Award.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse