Het Nationaal Ouderenfonds vaardigt dit jaar voor de eerste keer een Nederlands team af naar het WK walking football. Op zaterdag 12 mei vindt het WK plaats in het Engelse Bristol. Het team bestaat uit vier ex-Internationals en vijf te selecteren spelers op de selectiedag voor het WK walking football. Een selectiedag die vandaag wordt georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Onder de geselecteerden voor de selectiedag bevinden zich ook walking football-deelnemers uit Rotterdam, namelijk Dick van der Burgh, Hans van Dorp, Hans Zohland, Harry van den Berg, Rob Haazer, Henk Degeling en meneer Milanovic. Zij spelen voor Hillegersberg en SC Feijenoord. OldStars Walking Football is een programma van het Nationaal Ouderenfonds om senioren (weer) aan het voetballen te krijgen. Rotterdam Sportsupport ondersteunt het initiatief in Rotterdam. Deelnemers voetballen volgens het Walking Football-principe: er niet mag worden gerend, dit om blessures te voorkomen.

Inmiddels hebben tweehonderd 65-plussers uit heel het land een uitnodiging ontvangen voor deze bijzondere dag. Gedurende de dag kunnen de deelnemers laten zien hoe fit ze zijn, hoe ze met pers om kunnen gaan, welke sociale vaardigheden ze bezitten en welke grappen ze kunnen maken. Bondscoach Sjaak Swart bepaalt, samen met Kees Kist, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en het Nationaal Ouderenfonds, wie met de ex-Internationals meegaan naar Bristol op 12 mei.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter