De campagne ‘Keihard tegen overvallen’ heeft Rotterdam Basketbal en basketbalvereniging Divine in totaal 37 nieuwe leden opgeleverd. Het zijn jongens die op het verkeerde pad waren beland of die kant op dreigden te gaan. Sport moet hen een uitlaatklep geven en regelmaat en structuur bieden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Rotterdam Sportsupport was onder meer betrokken bij de clinics om de doelgroep te bereiken.

Op dit moment bevindt de campagne ‘Keihard tegen overvallen’ zich in de pilotfase. Rotterdam is daarvan het toneel. Bij honkbal en zaalvoetbal wordt hetzelfde recept gehanteerd als bij basketbal. Daar zijn DOOR Neptunus en TPP-Rotterdam de verenigingen waarvan kinderen lid kunnen worden. Buurtmedewerkers weten welke kinderen tot de doelgroep behoren en wie moeten worden geworven voor clinics. Eerder leverde de campagne DOOR Neptunus al zestien nieuwe honkballeden op.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse