Leden van sportvereniging XerxesDZB hebben de afgelopen weken PET-flesjes en blikjes verzameld. Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte) nam deze in ontvangst op het Milieupark aan de Melanchtonweg. Eerdmans: ‘Dankzij het enthousiasme van de deelnemende scholen en sportverenigingen hebben we er voor gezorgd dat er minder plastic en blik in het milieu terechtkomt. Een mooi resultaat want dit plastic en blik kan prima worden hergebruikt. Deelname aan de proef is nog mogelijk. Zo kan ook geld worden verdiend voor de school of sportvereniging.’

Op dit moment zijn 10 scholen en 12 sportorganisaties actief PET-flesjes en blikjes aan het inzamelen. Per ingeleverde zak verdient een school of sportvereniging 2,50 euro. Houden zij daarnaast ook de omgeving rond de vereniging of school vrij van zwerfvuil, dan kan dit bedrag oplopen tot 7,50 euro per zak. Enthousiaste sportverenigingen of scholen kunnen nog mee doen.

Doe mee en verzamel geld voor je sportvereniging of school
Scholen en verenigingen kunnen zich aanmelden bij schoon@rotterdam.nl. De gemeente Rotterdam werkt samen met de Rotterdam Sportsupport en Nederland Schoon. Sportsupport promoot de actie bij de Rotterdamse sportverenigingen. Iedere zak met PET-flesjes en blikjes wordt beloond met een vergoeding.

Koploper
De proef heeft als doel zwerfvuil te verminderen en PET-flesjes en blikjes meer gescheiden in te zamelen. Door actieve inzet van sportverenigingen en scholen is Rotterdam koploper van ruim 80 gemeenten die meedoen aan de landelijke proef Schoon Belonen. Iedere gemeente heeft een eigen actie waarbij maatschappelijke organisaties een beloning krijgen voor het inzamelen van onder andere PET-flesjes en blikjes.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk