Zaterdag 26 augustus 2017 is het tijd voor de eerste editie van de Fatima Moreira de Melo Cup. Het grootste mini-hockeytoernooi voor meisjes en jongens tot negen jaar. Het evenement wordt gehouden op het complex van HC Rotterdam, de oude club van Moreira de Melo.

Van der Heide is als combinfunctionaris hockey van Rotterdam Sportsupport betrokken bij HC Feyenoord en HC Delfshaven. Zelfs speelde ze bij Leonidas en nu bij de dames van Berkel. De Fatima Moreira de Melo Cup is een van de in totaal elf evenementen van Rotterdamse Sporticonen op de kalender van 2017. Moreira de Melo begon haar loopbaan bij het Rotterdamse Tempo’34 en veroverde in haar loopbaan onder meer Olympisch brons, zilver en goud.

Kom jij 26 augustus de teams aanmoedigen?

Biografie:
Fatima Moreira de Melo speelde maar liefst 257 officiële interlands voor het Nederlands hockeyteam, waarin zij 35 doelpunten scoorde. De Rotterdamse nam driemaal deel aan de Olympische Spelen en won op dat toneel goud (Beijing 2008), zilver (Athene 2004) en brons (Sydney 2000). Naast de Olympische plakken won Moreira de Melo driemaal Europees goud en eenmaal de wereldtitel. Ook won ze driemaal de Champions Trophy.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yasemin Cansoy

Yasemin Cansoy

secretaresse