Op 11 april vierde Rotterdam Sportsupport tijdens het ‘Sportcongres Rotterdam’ zijn tienjarig jubileum. Man van het eerste uur is Luub Hafkamp, die eind vorig jaar aftrad als voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Sportsupport. Bij zijn aantreden destijds moest de organisatie vanaf het nulpunt worden opgebouwd. In de daaropvolgende tien jaren ontwikkelde Rotterdam Sportsupport zich tot een serieuze speler in de Rotterdamse sportwereld. Inmiddels is Rotterdam Sportsupport een toonaangevende organisatie in Nederland voor de ondersteuning en inzet van de amateursport. Voor zijn verdiensten ontving Luub Hafkamp de Erasmusspeld uit handen van sportwethouder Antoinette Laan tijdens het sportcongres in de Kuip.

Tijdens de ontwikkeling van Rotterdam Sportsupport is er veel aandacht geweest voor het samenspel tussen de belangen van de (Rotterdamse) politiek en de belangen van de sportverenigingen. Luub Hafkamp heeft hierbij een belangrijke rol in gespeeld. Zijn ervaringen als wethouder van Schiedam, een functie die hij vele jaren bekleed heeft, en bestuurservaring bij onder andere het Nederlands Handbal Verbond, de Koninkrijk spelen en Sportnet 25 in Schiedam, waren van grote meerwaarde voor Rotterdam Sportsupport en de Rotterdamse amateursport.

Erasmusspeld

De heer Luub Hafkamp komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij een persoon is die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker