Sportverenigingen en andere sportorganisaties komen met hun maatschappelijke projecten in aanmerking voor Europese prijzen. Bij de verkiezing ‘European Prize for Social Integration Through Sport’ worden geldprijzen oplopend tot 8.000 euro uitgereikt.

De verkiezing is in handen van de organisatie Efus. Met partijen uit verschillende landen werkt deze organisatie samen aan het project ‘Sport +’. Hoewel de naam van dit project overeenkomst met het Rotterdamse Sportplusprogramma, is er geen concrete samenwerking tussen Rotterdam Sportsupport en de organisatie van de verkiezing.

Het Europese Sport + project heeft als doel initiatieven te bevorderen die bijdragen aan de sociale integratie door middel van sport. Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie.

Er zijn vijf categorieën waarvoor sportverenigingen zich kunnen inschrijven. Het is mogelijk om een club voor meerdere categorieën aan te melden. De categorieën betreffen onder meer:

• Preventie en bestrijding van racisme
• Bevordering van gender gelijkheid
• Integratie van de kwetsbare inwoners

Meer informatie over de verkiezing een aanmelden, dat tot 6 novermber mogelijk is, is te lezen op de ze (Engelstalige) website.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.