Op 14, 15 en 16 maart zullen in Rotterdam verkiezingen voor zowel gemeenteraad als wijkraden worden gehouden. De gemeente heeft veel tellers nodig die op donderdag 17 maart en/of vrijdag 18 maart willen komen tellen in Ahoy. Dit jaar kunnen maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen, meedoen aan de tellingen om extra geld te verdienen voor de clubkas.

Door de coronacrisis zijn verenigingen maar heel zelden in staat geweest om sponsoring te realiseren. Geen sponsorlopen, geen benefietconcerten en geen collectes: het zat er allemaal niet in. Daarom roepen we op om mee te tellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een goed resultaat voor de democratie én jouw vereniging.

Wat vraagt de gemeente?

Op beide dagen wordt geteld in twee shifts. De eerste shift start om 8 uur en duurt tot 16.00 uur. De tweede shift start om 16.00 uur en loopt door tot uiterlijk 24.00 uur. Van tellers wordt gevraagd om tenminste een hele shift mee te werken. Elke teller ontvangt 12,50 per uur en een als je als team samen een teltafel van 6 personen vormt is dat toch al snel 600 euro.

Je kunt als teller meedoen als je 18 jaar of ouder bent, de Nederlandse taal goed machtig bent en zelf naar Ahoy kunt reizen. Je mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht en het werk is helaas niet geschikt voor mensen met een visuele beperking. De gemeente kan wel een beperkt aantal mensen in een rolstoel ontvangen en een auditieve beperking is geen probleem. Daarnaast mag je niet meetellen als je zelf op de verkiezingslijst van een politieke partij staat of op de lijst voor je wijkraad.

Hoe werkt het?

Mensen moeten zich individueel aanmelden bij www.mijnstembureau.nl. Als je aanmelding goed is afgehandeld, ontvang je nog nadere informatie en instructies. Op de dag zelf verzamel je met je telteam in de hal van Ahoy. Als het team compleet is ga je door de poortjes naar binnen. De gemeente zorgt voor catering, een t-shirt, een tas om je spullen in te doen (die mag je houden) en uiteraard voor alle materialen om het tellen heel veilig te laten verlopen. Mondkapjes, handschoenen en gel zijn aanwezig en beschikbaar in Ahoy. Telteams mogen een banner van hun organisatie mee nemen. Die kan worden opgesteld in de entree van Ahoy (in de telhal is strikte neutraliteit geboden).

Contact

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Die kunnen gesteld worden per mail via verkiezingen@rotterdam.nl.

Liana Landman

Projectleider Vitale verenigingen
Liana Landman

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan