De gemeente Rotterdam helpt sportverenigingen om hun eigen accommodatie te verduurzamen door middel van subsidie op energiebesparende maatregelen. Hiermee zet de gemeente in op een besparing van 30% op de energiekosten.

Van de 350 amateursportverenigingen in Rotterdam hebben er 120 een accommodatie in (economisch) eigendom. Veel van deze clubhuizen en kleedkamers zijn in de jaren ’60 en ’70 gebouwd en zijn daarom niet voorzien van energiebesparende installaties.

Energiescan
In opdracht van de gemeente heeft Rotterdam Sportsupport de afgelopen jaren alle verenigingen met een eigen accommodatie benaderd om een energiescan uit te laten voeren. Bij 46 verenigingen heeft de scan plaatsgevonden. Daaruit is gebleken dat gemiddeld 30% energiekosten bespaard kunnen worden.

Subsidie
Het Rijk verstrekt subsidie op de aanschafkosten van energiebesparende maatregelen. De gemeente sluit hierop aan door subsidie op de installatiekosten (met name arbeidskosten) te verstrekken. Indien een Rotterdamse vereniging tijdig bij het Rijk een aanvraag heeft gedaan, maar het budget van het Rijk op is, verstrekt de gemeente ook subsidie op de aanschafkosten. Hiervoor stelt zij in totaal eenmalig € 300.000 beschikbaar.

Wil jouw vereniging hier meer informatie over? Neem contact op met Mark Lensselink via m.lensselink@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging