De vraag naar activiteiten van Budo Vereniging Alexander is bij Schoolsportvereniging Lombardijen zó groot, dat de club in december ook aan de slag gaat op een satellietlocatie. Aan de Catullusweg moet worden gesport door zowel middelbare- als basisscholieren.

In 2010 besloot het bestuur van Budo Vereniging Alexander uit de deelgemeente Prins Alexander zich te verbinden aan Schoolsportvereniging Lombardijen, gevestigd aan de andere kant van de stad. Dat heeft de club geweten.

‘In het begin keken kinderen en hun ouders de kat uit de boom, maar toen eenmaal het eerste schaap over de dam was, ging het snel’, zegt voorzitter Wil van Daalen. ‘In Lombardijen verzorgen we nu trainingen voor zestig leerlingen van De Catamaran die lid zijn van de Schoolsportvereniging. Dat zijn er bijna evenveel als het reguliere aantal leden op onze locatie in Alexander.’

Budo, een verzamelnaam voor een aantal vechtsporten, wordt dan ook uitgebreid in Lombardijen. ‘We hebben een satellietlocatie gevonden om in specifieke behoeften te voorzien’, kondigt Van Daalen aan. ‘Er zijn scholieren van De Catamaran die graag vaker willen trainen dan één keer in de week op school. En er zijn inmiddels ook kinderen die De Catamaran hebben verlaten voor een middelbare school, maar de wens hebben budo te blijven bedrijven. Het zou zonde zijn als wij ze geen fijne tijdbesteding meer konden geven vanwege het simpele feit dat ze geen basisscholier meer zijn.’

Budo Vereniging Alexander wil nog meer kinderen bereiken. Op vrijdag 7 december beginnen op de nieuwe locatie clinics voor kinderen van andere scholen in IJsselmonde. Wijkcoördinatoren gaan jongens en meisjes wijzen op de nieuwe mogelijkheid.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie