Zeker één op de zeven Rotterdamse sportverenigingen heeft interesse in het aanbieden of uitbreiden van aangepast sporten. Alle reden voor Rotterdam Sport op Maat om voorlichting te geven tijdens een kleinschalige bijeenkomst op woensdagavond 30 januari en tijdens het Sportcongres in het voorjaar.

Jaarlijks vraagt Rotterdam Sportsupport aan verenigingen hoe zij naar hun eigen oordeel scoren op onderdelen als financiën en ledenwerving. En binnen welke thema’s hebben de clubs behoefte aan ondersteuning? Uit het vitaliteitsonderzoek van dit jaar, waaraan 218 verenigingen (64%) meededen, bleek dat er maar liefst vijftig interesse hebben in het opzetten of verbreden van aanbod voor aangepast sporten.

Rotterdam Sportsupport speelt daar allereerst op in met een bijeenkomst op het eigen kantoor. Vertegenwoordigers van tien verenigingen worden uitgenodigd om zich te laten informeren op 30 januari. Waarmee moet hun club rekening houden wanneer wordt overwogen aangepast sporten op te zetten? Op welke doelgroep kan de vereniging zich het best richten en welke bewegingsvorm kan worden gekozen?

Die tien verenigingen worden niet zomaar uitgenodigd. Rotterdam Sport op Maat heeft bij de selectie onder meer gekeken naar stadsdelen waar niet of nauwelijks aangepast sporten bestaat en naar takken van sport die nog niet of weinig worden aangeboden in stad. Zo kan het mozaïek worden verrijkt. Tijdens een congres van Rotterdam Sportsupport in de lente zijn ook de andere geïnteresseerde verenigingen van harte welkom om zich te laten voorlichten. Los van de twee bijeenkomsten kunnen clubs altijd bij Rotterdam Sport op Maat terecht voor één-op-één-advies over organisatie van aangepast sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden