Op zoek naar extra vrijwilligers? Goede kans dat Rotterdam Cares uitkomst biedt. De organisatie rekruteert sinds de zomer helpende handjes onder jongere werkenden in de Maasstad.

Kinderen, ouderen, migranten, gehandicapten en dak- en thuislozen. Dat zijn de groepen die baat moeten hebben bij de vrijwilligers waarvoor Rotterdam Cares garant staat. Sportverenigingen met één van deze vijf doelgroepen kunnen er hun voordeel mee doen.

Barbara Kathmann is stadsmanager bij Rotterdam Cares. Zij vertelt: ‘Rotterdam Cares is een van de zes steden die vallen onder Nederland Cares. Die organisatie koppelt vrijwilligers aan activiteiten. Het is zes jaar geleden begonnen in Amsterdam. Daar zijn nu 3.000 vrijwilligers aangesloten dankzij wie jaarlijks 600 activiteiten kunnen plaatsvinden.’

Kathmann is bezig om een vestiging op te zetten in Rotterdam. Ze zegt: ‘Een aantal vrijwilligers had zich al aangemeld voordat we in Rotterdam van start waren gegaan. Doordat wij aankloppen bij bedrijven, weten steeds meer jonge werkenden van ons bestaan en worden ze enthousiast om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Deze groep heeft vrijwilligerswerk vaak niet meer meegekregen van thuis of denkt dat het niet te combineren is met een drukke baan.’

Via Rotterdam Cares ontstaan nieuwe kansen en kunnen zaken ondernomen worden waaraan een club anders misschien niet toekomt. Van drie begeleiders die een sportactiviteit voor gehandicapten mogelijk maken tot drie vrijwilligers die tijdens een toernooi een maaltijd bereiden op de club.

Een toernooi? Extra trainingen voor een bepaald team? Kleedkamers die een verfbeurt nodig hebben? Kortom, extra vrijwilligers nodig? Zoek contact met Barbara Kathmann via Barbara@rotterdamcares.nl of 06 238 43 684.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën