Tijdens de verkiezing voor Penningmeester van het Jaar 2012 hebben de genomineerde penningmeesters een vragenlijst ingevuld. In samenwerking met het Mulier Instituut zijn deze gegevens geanalyseerd, waarvan de meest interessante zaken in deze factsheet staan gepresenteerd.

‘Penningmeester van het Jaar’ is een platform van waaruit sportpenningmeesters in Nederland op diverse wijzen worden ondersteund. Penningmeesters van sportverenigingen zijn zeer belangrijke, maar vaak onderbelichte vrijwilligers. Vooral in deze tijd is de rol van de Penningmeester heel belangrijk. Teruglopende sponsorinkomsten, ledendalingen en vermindering van subsidies liggen op het bordje van de penningmeester. De Penningmeester van het Jaar organisatie zet de penningmeesters in het zonnetje en verzorgt inhoudelijke ondersteuning via de regionale miniconferenties over goed penningmeesterschap en maandelijkse tips & tricks.

Bron: Sport KnowhowXL

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat