Leerlingen van middelbare scholen op Rotterdam-Zuid worden komend schooljaar getraind door Feyenoord. De landskampioen en Rotterdam Sportsupport gaan via het project Challenge010 samenwerken, met als doel om meer Rotterdamse jongeren te kunnen laten sporten.

Ton Strooband (Manager Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord) en directeur Gert-Jan Lammens van Stichting Rotterdam Sportsupport zetten woensdagmiddag in De Kuip hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. Middelbare scholieren in Rotterdam-Zuid die meedoen aan het project Challenge010 krijgen een jaar lang trainingen van trainers van Feyenoord en doen daarnaast mee aan toernooien en een scholencompetitie.

Voor Feyenoord vormt Challenge010 een welkome en logische aanvulling op bestaande projecten en programma’s, waarmee het Rotterdammers in beweging wil brengen. ‘Challenge010 biedt ons weer extra handvatten om onze jonge supporters in de stad te bereiken. Ook dragen we door onze deelname aan dit project bij aan een betere toekomst voor de jongeren in de stad,’ aldus Ton Strooband. ‘Komend schooljaar verzorgen we zo’n 1.300 trainingen, waarbij de ontwikkeling van sportief en positief gedrag centraal staat.’

Voor Rotterdam Sportsupport is het belangrijk dat Feyenoord aansluit bij Challenge010. ‘Feyenoord is een van de sterkste merken van het land en heeft een enorme aantrekkingskracht op jongeren. Dit gegeven, gekoppeld aan de professionele aanpak van een club als Feyenoord en de kennis van het opleiden en begeleiden van jongeren, is belangrijk om jongeren te enthousiasmeren om te gaan sporten,’ zegt Gert-Jan Lammens.

Over Challenge010
Challenge010 is een project van Stichting Rotterdam Sportsupport, waaraan 27 middelbare scholen zijn verbonden. Hun leerlingen kunnen meedoen aan de sporten zaalvoetbal, dans, basketbal en baseball. Het project draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden en/of hun persoonlijke grenzen te verleggen.Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kim Santbulte

Kim Santbulte

projectleider Rotterdam Sport op Maat