Leven binnen jouw club ideeën om mensen uit te nodigen (meer) te sporten en bewegen? Om bij te dragen aan een optimaal sportaanbod voor zoveel mogelijk stadsgenoten en zo ook het imago van Rotterdam als sportstad te versterken? Deel je ideeën op CityLab010.nl – de werkplaats voor de stad van morgen – en help Rotterdam aantrekkelijker, beter of mooier te maken. Sommige initiatieven worden gestimuleerd met maximaal 12.500 euro.

‘Rotterdammers barsten van de goede ideeën waar de stad beter van kan worden. Zij hebben ideeën die het waard zijn om tot uitvoering te brengen.’ Dat zei wethouder Pex Langenberg (Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie) eind mei rondom de lancering van CityLab010.nl.

Ondersteuning gemeente
Dromers, denkers en doeners hebben hier de mogelijkheid hun eigen plannen te delen en plannen van anderen te versterken door tips en adviezen te geven. Lukt het niet om voldoende middelen te vinden voor de uitvoering, dan bestaat de mogelijkheid om financiële ondersteuning van de gemeente te krijgen.

In dat geval dient wel te worden voldaan aan een aantal criteria. Bij plannen binnen de sport moet het gaan om een klein evenement waarin ruimte is voor verschillende typen sporten. Verder stimuleert het project vernieuwing en is het een aanvulling op de bestaande sporten. Tot slot wordt op een nieuwe manier gebruikgemaakt van de buitenruimte of een bestaande sporthal.

De gemeente heeft in totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld voor initiatieven die Rotterdammers uitnodigen (meer) te bewegen. Behalve voor sport zijn er middelen vrijgemaakt voor acht andere thema’s.

Expertise vragen
CityLab010 werkt eenvoudig. Iedereen kan op het platform zijn idee delen met anderen. Maak duidelijk aan welke expertise je behoefte hebt om de volgende stap te zetten. Anderen kunnen dan direct reageren op de plannen of contact zoeken met de initiatiefnemer. Iedereen kan meedoen een plan (nog) beter te maken.

Wethouder Langenberg: ‘Ik hoor en zie dat er in de stad veel animo is om mee te doen. CityLab010 zal de komende tijd gaan groeien, dat kost tijd. Maar vanaf nu kan de groei beginnen.”

Op dinsdag 30 juni kun je de eerste netwerkbijeenkomst bijwonen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur