Loopgroep Pendrecht, onderdeel van Rotterdam Atletiek, biedt sinds oktober 2015 ook fitwalk aan. Naast de hardloopgroepen op verschillende niveaus is er nu ook de mogelijkheid om 5 à 10 kilometer te wandelen. Dit doet loopgroep Penrecht in samenwerking met sportplusvereniging Rotterdam Atletiek en korfbalvereniging de Sperwers.

Bij fitwalk wordt er in een leuke en sociale groep 5 à 10 km gewandeld onder begeleiding van een wandelcoach. Fitwalk is een goede manier om weer in conditie te komen en daarnaast is wandelen bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Sportief wandelen zorgt onder andere voor het versterken van de spieren, het verbetert het uithoudingsvermogen en het zorgt voor mentale ontspanning. Loopgroep Pendrecht biedt twee keer per week fitwalk aan. Elke dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur kun je bij de groep terecht. Ze verzamelen om 19:00 uur bij korfbalvereniging de Sperwers aan de Carnissedreef in Rotterdam Charlois. Tijdens het wandelen is er begeleiding van ervaren trainers.

Loopgroep Pendrecht biedt fitwalk aan in samenwerking met Rotterdam Atletiek. Rotterdam Atletiek is de vlag boven de loopgroep Pendrecht die in totaal 80 leden telt. Na een aantal gratis lessen kunnen de lopers besluiten lid te worden, ze worden dan lid van Rotterdam Atletiek. Er is ook een samenwerking met korfbalvereniging de Sperwers. Ze delen samen de locatie en kantine.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.