Meer dan 150 jongeren van Challenge010 verrasten vanmiddag het nietsvermoedende publiek met een groot dansoptreden bij de Rotterdamse Markthal. De dansperformance werd ingezet door een klein groepje jongeren. Binnen enkele minuten voegden meer dan 150 dansers zich bij het spontane optreden. De dynamische demonstratie met bijpassende muziek duurde 10 minuten. Daarna presenteerden diverse groepen apart hun danskunsten. De jongeren werden begeleid door talentvolle docenten, die gedurende het schooljaar hun passie delen met deze nieuwe generatie dansers. De docenten verzorgden ook alle choreografieën. Omstanders werden uitgedaagd lekker mee te dansen.

De flashmob werd georganiseerd door SKVR en Rotterdam Sportsupport en medewerking van Markthal Rotterdam en Mart Café. De deelnemers die dansen via Challenge010 willen met deze flashmob dans voor jongeren op de kaart zetten. Ze vinden het belangrijk iedereen te laten weten dat zij zonder Challenge010 niet structureel kunnen dansen. Dat dansen belangrijk is heeft onderzoek bewezen. De persoonlijke ontwikkeling en schoolcarrière van jongeren zijn vaak gebaat bij sportdeelname.

Dansers en toeschouwers werden uitgenodigd hun foto’s en filmpjes te delen met de hashtags: #dansopdekaart #challenge010 #skvr #dans #loverotterdam.

Kijk voor informatie en deelname aan de dansprogramma’s op www.challenge010.nl/dans of www.skvr.nl/challenge010.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio