Mooi nieuws: sportverenigingen kunnen fors lagere verzekeringspremies voor hun accommodatie betalen terwijl de dekking hetzelfde blijft.

Sportbestuurders worden hierbij geholpen door ClubZeker. Deze partij werkt samen met Rotterdam Sportsupport. Jelte Buikema en Kasper Huizinga van ClubZeker treden op als assurantietussenpersoon voor sportverzekeringen.

Hun uitleg: verzekeraars in Nederland scheren sportaccommodaties over dezelfde kam als de horeca, waar forse verzekeringspremies worden betaald. Maar in werkelijkheid liggen de risico’s van sportaccommodaties aanzienlijk lager dan in de horeca. ClubZeker heeft een verzekeringspakket ontwikkeld dat is toegesneden op sportverenigingen. Daartoe wordt exclusief samengewerkt met de Britse verzekeraar XL Catlin, specialist in de risico’s van sportaccommodaties.

Honderden euro’s
De Rotterdamse Rugby Club, R.V.V. Coal en RCSV Zestienhoven kozen al voor ClubZeker. Dat levert jaarlijks een besparing op van honderden euro’s. Andere sportverenigingen uit Rotterdam hebben onlangs ook een aantrekkelijke verzekeringsofferte ontvangen.

Gratis inzicht risico’s
De meeste sportbestuurders hebben weinig inzicht in de risico’s van de verenigingsaccommodatie, bijvoorbeeld als het gaat om hun aansprakelijkheid. Dat blijkt uit onderzoek van ClubZeker. Vaak denken sportbestuurders ‘dat het wel geregeld is’, bijvoorbeeld wanneer de gemeente eigenaar is van de accommodatie of de club de accommodatie huurt van de gemeente.

Sportverenigingen kunnen daarom via ClubZeker een gratis ‘Accocheck’ krijgen ter waarde van 375 euro. Dit is een gedegen (bouw)technische, ISO-gecertificeerde inspectie van de accommodatie. Via de check verwerven bestuurders inzicht in onder meer de brand- en inbraakrisico’s. De aansprakelijkheidsrisico’s worden ook in kaart gebracht. Verder bevat de Accocheck een rapport met aanbevelingen voor een grotere veiligheid.

Buiten kantooruren
Een ander voordeel van ClubZeker ten opzichte van de meeste verzekeraars en verzekeringsadviseurs is het persoonlijk contact met sportbestuurders. Buikema en Huizinga hechten daar grote waarde aan. Zij zijn dan ook ‘s avonds en in het weekend bereikbaar. Dat is gemakkelijk voor bestuurders van sportverenigingen, want die zijn dikwijls tijdens kantooruren druk met hun reguliere baan.

Contact
Meer informatie? Kijk hier of zoek contact met Jelte Buikema (06-23873303; jelte@clubzeker.nl) of Kasper Huizinga (06-29626024; kasper@clubzeker.nl).

ClubZeker is met goed resultaat getoetst door de Nederlandsche Bank en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Verder is ClubZeker aangesloten bij Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur