Vorig jaar won G-Force de Sport Awards Rotterdam Rijnmond 2016 als beste team gehandicaptensport. Basketballer Niels stal alle harten toen hij enthousiast de award in ontvangst nam. Prijsuitreiker Francisco Elson, oud-NBA speler, deed Niels en G-Force op die avond een wel heel bijzondere belofte…

Sport Awards Rotterdam 2016
Tijdens de Sport Awards in december nam Niels Vermeule het woord en de prijs in ontvangst. Met zijn enthousiasme en blijheid wist hij het publiek voor zich te winnen. “Ik had het bijna niet verwacht, want de anderen zijn ook heel goed”, aldus een gelukkige Niels na afloop. Met deze motiverende award op zak hoopt Niels dat het spel van de sporters nog beter wordt en dat hun droom – spelen in competitieverband – uit mag komen. De vereniging mag zich in ieder geval prijzen met tevreden leden. Niels: “Ik heb het heel erg naar mijn zijn bij het G-team van Rotterdam Basketbal. Ik sta elke zaterdag met een blij gezicht op om te gaan trainen”.

Bezoek van Francisco
Tijdens de prijsuitreiking kwamen ook de trainingen van G-Force ter spraken. Presentator Gert van ’t Hof wist Francisco zover te krijgen dat hij toezegde een training van het G-team bij te gaan wonen. En afgelopen 13 mei was het dan zo ver. De Rotterdamse NBA-kampioen stapte op zaterdagochtend de sporthal van Rotterdam Basketbal binnen. En het bleef niet bij kijken! Na overleg met de coach deed Francisco aan de training mee, en werd er fanatiek getraind met tips op topniveau. Francisco had voor alle spelers een cadeautasje meegenomen en had na afloop natuurlijk ook nog tijd voor een groepsfoto en een handtekening.

RTV Rijnmond ging samen met ons op bezoek bij G-Force: 

Bekijk hier het fragment van de Sport Awards Rotterdam 2016: 

Rotterdam Sportsupport ondersteunt clubs in bij het opzetten van aangepast sportaanbod. Het loket Rotterdam Sport op Maat biedt begeleiding en advies aan verenigingen op dit thema. Lees hier meer.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist