Een krachtig en deskundig bestuur. Dat is wat elke sportvereniging graag wil hebben. Kom op maandag 14 mei naar de thema-avond ‘Besturen met een visie’ en ontvang gratis het gelijknamige handboek.

Doet u als bestuurder de dingen die een bestuurder hoort te doen? Wijdt u niet te veel tijd aan uitvoerende taken en dreigt u daardoor niet het zicht te verliezen op waar uw club over vijf of tien jaar zou willen staan? Het zijn typerende vragen die centraal staan tijdens de thema-avond ‘Besturen met een visie’. Aan het begin zullen de bezoekende bestuurders een online test invullen waaruit blijkt welke rol hun gezelschap vervult binnen de club. De uitkomsten worden later die avond besproken met al doel de deelnemers een spiegel voor te houden. Hoe functioneren zij nu eigenlijk als bestuurders?

De grondgedachte van ‘Besturen met een visie’ is dat bestuurders sterkere en leukere verenigingen creëren wanneer zij in hun kracht komen en hun werk goed doen. Rotterdam Sportsupport biedt dit onderwerp al enkele jaren aan in de vorm van een thematraject. Deze dienst is succesvol gebleken, maar de realiteit is ook dat veel bestuurders het vanwege hun drukke agenda best lastig vinden vijf avonden uit te trekken om de ambities te realiseren. Wat is dus logischer dan bestuursleden gedurende één avond bij te praten en bewust te maken en de kennis te bundelen in een handboek? De nieuwe uitgave helpt bestuursleden bijvoorbeeld duidelijkheid te krijgen over taken waarvoor zij zelf verantwoordelijkheid hebben en werkzaamheden die andere vrijwilligers horen uit te voeren. Belangrijk doel van de uitgave is dat bestuurders de tijd en ruimte ontwikkelen om zich te richten op de langere termijn van de vereniging.

De bijeenkomst ‘Besturen met een visie’ vindt plaats op maandagavond 14 mei, inloop vanaf 19.00 uur. Het definitieve programma en de locatie van de bijeenkomst ontvangt u per e-mail. Elke vereniging ontvangt een gratis handboek.

U meldt zich aan via dit formulier of door contact te zoeken met Kim Santbulte via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl of 010 242 93 15.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging