Nuttige kennis voor sportverenigingen in Overschie: jongens en meisjes uit deze buurt kunnen vanaf 1 juli niet meer kosteloos actief zijn via de regeling ‘Overschie Sport Gratis’. Wijs kinderen uit een minder draagkrachtig gezin – en hun ouders – daarom op de mogelijkheden van het Jeugdsportfonds Rotterdam. Vele duizenden Rotterdamse kinderen werden in de afgelopen jaren via deze weg lid van een sportvereniging.

De gemeente Rotterdam maakt per 1 juli een einde aan Overschie Sport Gratis. Net als leeftijdsgenoten elders in de stad kunnen Overschiese jongens en meisjes uit een gezin met een kleine portemonnee voortaan hun voordeel doen met Jeugdsportfonds Rotterdam.

Maximaal 225 euro
Een belangrijke spelregel: in aanmerking komen alleen kinderen uit een gezin met een inkomen dat maximaal 120% van het wettelijk geldende minimum bedraagt. Dat is 1375 euro voor een alleenstaande ouder en 1550 euro voor een echtpaar. Per kind wordt jaarlijks maximaal 225 euro vergoed. Diplomazwemles, sportkleding- en attributen en deelname aan een jeugdkamp vallen niet onder de regeling..

Aanvraag via intermediair
De aanvraag voor contributievergoeding wordt door een intermediair ingediend bij het Jeugdsportfonds Rotterdam. Intermediairs zijn professioneel verbonden met ouders en/of kind, maar niet met de vereniging. Het gaat bijvoorbeeld om leerkrachten, huisartsen of medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De contributie wordt direct overgemaakt op de rekening van de club.

Heb je vragen over de situatie in Overschie? Neem contact op met Kim Santbulte via k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl. Met vragen over het Jeugdsportfonds Rotterdam kun je contact opnemen met Ellen Breedveld via rotterdam@jeugdsportfonds.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist