Van donderdag 9 t/m zaterdag 11 april 2015 vindt de eerste editie plaats van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) in Cinerama Filmtheater. Iedere dag ontvangt gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sportwereld in zijn 45 minuten durende Talkshow. Op de openingsavond komt Lucia Rijker over vanuit Los Angeles om te praten over haar film ‘Bittersweet’ en schuift Annette van Trigt aan als maakster van de documentaires ‘Slag om Londen’ en ‘Totilas: Paard en Fenomeen’. Op zaterdag 11 april neemt Rotterdammer en oud-Formule 1 coureur Robert Doornbos plaats aan de tafel. Wilfried de Jong is erg enthousiast: “Dit is echt een leuk project. Ik ga er eens lekker induiken. En tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam zoveel mogelijk films bekijken.” Rotterdam Topsport organiseert het SFFR in het kader van haar 25-jarig jubileum in samenwerking met ‘Andere Tijden Sport’ (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en de Volkskrant.

Talkshow

De diverse gasten uit de sport- en filmwereld die Wilfried de Jong ontvangt passen bij de programmering van de dag. Iedereen die een kaart voor een film van die dag heeft kan de Talkshow bezoeken. Tijdens de openingsavond op donderdag 9 april schuift Lucia Rijker aan bij Wilfried de Jong. De in Los Angeles woonachtige kickbokster, bokster en actrice heeft een indrukwekkende staat van dienst. Tijdens het SFFR wordt haar laatste film ‘Bittersweet’ gedraaid waarin ze de coach is van de hoofdrolspeelster. “Ik ben erg blij met het feit dat het SFFR aandacht geeft aan onze film. Ik kijk er dan ook naar uit om aanwezig te zijn in Rotterdam.” Naast Rijker schuift ook, voormalig anchor Studio Sport en tegenwoordig maaksters van documentaires, Annette van Trigt aan. Twee van haar documentaires komen langs tijdens het SFFR. “Dat de productie van mijn eerste grote sportdocumentaires samenvalt met de eerste editie van het SFFR kan haast geen toeval zijn: meer aandacht en een mooi podium voor achtergrondverhalen. Sport als metafoor voor het leven. Op donderdag ‘de Slag om London; de val van een Olympische springstal’ en op zaterdag ‘Totilas: Paard en Fenomeen’. Wordt hopelijk vervolgd de komende jaren.”

Rotterdammer en oud-coureur Robert Doornbos is aanwezig op zaterdag 11 april. Hij praat met Wilfried de Jong over zijn favoriete documentaire: ‘Senna’. “Senna is mijn grote idool uit de autosport. Zijn docu is een van de meest indrukwekkende docu’s die ik ooit gezien heb. Het omschrijft precies de man Ayrton Senna. Zijn charismatische voorkomen en zijn pure rauwe snelheid op het circuit.”

De overige gasten voor de Talkshow maken we één dezer dagen bekend. Naast de gasten die plaatsnemen aan tafel bij Wilfried de Jong, wordt komende week via social media bekend gemaakt welk regisseurs/sporters er aanwezig zijn om na afloop van hun film vragen te beantwoorden van het publiek in de zaal.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Voor de liefhebbers zijn drie passe-partouts samengesteld; Boksen (I am Ali en Bittersweet voor € 17,50), Wielrennen (Sunday in Hell, Pantani en For The Love of Mud voor € 25,-) en Hardlopen (Running Away From Nothing en De Marathon voor € 17,50), meer informatie is te vinden op de website. Het bijwonen van de Talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra Sonneveld

Sandra Sonneveld

P&O medewerker