Van 150 naar 250 leden, inmiddels drie trainingslocaties en heel veel promotie rondom de club. Dat zijn zomaar een aantal neveneffecten van het winnen van de titel van Ons Kluppie.

Taekwondovereniging Abdel Kwan won de titel vorig jaar en heeft naderhand niet stilgezeten. Abdessamia Maghnouj, voorzitter van Abdel Kwan, vertelt: “De winst van Ons Kluppie 2010 staat voor ons als startpunt van het naar buiten treden als vereniging. Sindsdien promoten we onszelf steeds meer en laten we vaker ons gezicht zien. En niet zonder resultaat want mede daardoor is ons ledenaantal zo gestegen en hebben we meerdere trainingslocaties kunnen openen. Abdel Kwan is nu echt een begrip in Rotterdam-Zuid.”

De taekwondoclub werd vorig jaar in het juryrapport geroemd om het feit dat zij in een multiculturele wijk in relatief korte tijd uitgegroeid zijn tot een stabiele vereniging waar leden veel tijd met elkaar doorbrengen en ruimte is voor iedereen. Ongeacht wie je bent, of waar je vandaan komt.

De 2500 euro die de club met de verkiezing gewonnen heeft, is gestoken in sporttassen en een feest. Ook krijgen kinderen nu tijdens de zaterdagtraining een stukje fruit en wat te drinken. Op de vraag of hij nog advies heeft voor de winnaar van 2011 antwoordt Maghnouj: “Steek het geld echt in de sport want het levert veel meer op dan alleen leden.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie