Bestuurs- en kaderleden van verenigingen kunnen met de handboeken van Rotterdam Sportsupport kennis opdoen waar, wanneer en in welk tempo hen het best uitkomt. Vrijwilligers hebben al een tijd de mogelijkheid hun voordeel te doen met digitale handboeken. Twee nieuwe thema’s worden binnenkort in papieren vorm gepresenteerd: het Handboek Social media voor sportverenigingen en het Handboek Besturen met een visie.

Uit het Vitaliteitsonderzoek onder clubs dat Rotterdam Sportsupport jaarlijks laat verrichten, blijkt steevast dat bestuurs- en kaderleden graag over tastbare informatie beschikken waarmee zij in eerste instantie zelf aan de slag gaan. Fysieke bijeenkomsten met medewerkers van Rotterdam Sportsupport en vrijwilligers van andere verenigingen kunnen volgens hen ook nuttig zijn, maar zijn nu eenmaal gebonden aan een afgesproken tijd en locatie. In een maatschappij waarin bijna iedereen het druk heeft, gaat de voorkeur regelmatig uit naar kennisvergaring achter het eigen bureau op een moment dat het wat rustiger is.

Vanuit die wetenschap heeft Rotterdam Sportsupport een paar jaar geleden digitale handboeken voor leden- en sponsorwerving ontwikkeld. Beide werden bijna 120 keer gedownload. Meer dan een kwart van de Rotterdamse clubs doet er dus zijn voordeel mee. Vorig jaar lanceerde Rotterdam Sportsupport het Handboek Financiële administratie. Ruim vijftig verenigingen hebben het al op de harde schijf staan.

Sinds vorige maand kunnen verenigingen ook het Handboek Inwerkprogramma nieuwe sportbestuurder downloaden, wat al meer dan twintig keer gebeurde. Via het document nemen nieuwe sportbestuurders kennis van bijvoorbeeld regels, wetten, verzekeringen, belastingen en aansprakelijkheden. Voor de zomer kunnen vrijwilligers de eerste papieren handboeken ontvangen: het Handboek Social media voor sportverenigingen en het Handboek Besturen met een visie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie