Hoe jonger de leeftijd waarop kinderen naar de Schoolsportvereniging gaan, hoe groter de kans op ouderbetrokkenheid. Dat is de conclusie bij Tempo ‘34. De hockeyvereniging stelt schoolkinderen uit groep 1, 2 en 3 al in de gelegenheid te sporten.

Tempo ’34 is een succesvolle speler binnen de Schoolsportvereniging. De club is verbonden aan drie SSV’s – Tarwewijk, Pendrecht en Bloemhof – en laat maar liefst zeventig jongens en meisjes boven de zes jaar hockeyen. Sinds kort richt de vereniging zich ook op jongere kinderen.

Combinatiefunctionaris Eva de Vries vertelt: ‘Het is natuurlijk mooi dat we zoveel kinderen aan het sporten hebben gekregen via de Schoolsportvereniging. Tegelijkertijd constateren we dat de meeste ouders niet of nauwelijks naar hun sportende kind komen kijken. Daar hebben we bij SSV Tarwewijk en SSV Pendrecht iets op bedacht: kinderen benaderen die te jong zijn om buiten schooltijd zelfstandig naar de hockeytraining in de wijk te komen. Als zij willen sporten, moeten ze worden gehaald en gebracht door hun ouders. Wat blijkt? Veel vaders en moeders blijven kijken.’

Dat is positief met het oog op de langere termijn, stelt De Vries. ‘De trainers van Tempo ’34 hebben meer contact met deze ouders en kunnen de sport en de vereniging beter introduceren dan wanneer je per brief of telefoon communiceert. Wij denken ook dat dit de kans vergroot dat kinderen uiteindelijk de overstap maken van sporten in de wijk bij de Schoolsportvereniging naar sporten bij de club.’

Voor kinderen vanaf zes jaar is er bij Tempo’34 de ‘superminitraining’. De vereniging wil in het nieuwe seizoen ook hockey aanbieden voor 4- en 5-jarigen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maaike Tieman

Maaike Tieman

communicatieadviseur / clubkadercoach