Maar liefst 1052 keer zijn sportverenigingen en andere sportaanbieders uit deelgemeente Noord vorige maand bezocht door basisscholieren. Dat gebeurde in het kader van een Sportentocht. Kort daarna lieten ook clubs in de deelgemeenten IJsselmonde en Charlois jongens en meisjes kennismaken met hun reguliere aanbod.

Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs die kosteloos mogen meedoen aan een activiteit van een sportvereniging of andere sportaanbieder in de omgeving van hun woning en school. Het fenomeen Sportentocht moet er uiteindelijk aan bijdragen dat meer jonge Rotterdammers georganiseerd gaan sporten. Dat is goed voor henzelf én voor verenigingen. Onlangs openden clubs in Noord, IJsselmonde en Charlois dan ook een werkweek lang hun poorten voor niet-leden. Een Sportentocht wordt ondersteund door de betreffende deelgemeente en georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, Sportstimulering en Sport en Recreatie.

Noord was als eerste aan de beurt. Zestien scholen en achttien verenigingen en andere aanbieders deden mee in de week van 17 tot en met 21 september. Het leidde tot ruim duizend deelnames. In de twee weken erna volgden respectievelijk IJsselmonde en Charlois. In de week van een Sportentocht organiseren verenigingen zoveel mogelijk hun trainingen en activiteiten op de gebruikelijke locaties en tijdstippen. Dat verlaagt eventuele drempels: kinderen bij wie de interesse is gewekt, weten een volgende keer precies waar en wanneer zij zich dienen te melden.

Een Sportentocht kent ook een aantrekkelijk competitie-element: de leerling en de school die het grootste aantal deelnames laten optekenen, worden uitgeroepen tot de sportiefste leerling en school.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie