Maar liefst 300 kinderen met een beperking doen op donderdag 22 september mee aan de Scholensportdag. Het gaat om de grootste sportdag voor aangepast sporten, georganiseerd op Sportplaza Zuiderpark. Het evenement maakt deel uit van de Sport op Maat week. Iedere leerling kan meedoen aan twee van de totaal 56 sportclinics. Het programma wordt afgesloten met een spectaculaire eindshow.

Van BMX tot breakdance
Voorbeelden van sporten die worden aangeboden tijdens de Scholensportdag? BMX, boogschieten, circus, freerunnen, freestyle basketball, breakdance, streetdance / hiphop, aikido, atletiek, frisbee experience, honk- en softbal, korfbal, tennis en voetbal.

Iedereen kan kijkje nemen
Let op: de sportdag is een besloten evenement, je kunt niet meer deelnemen. Uiteraard is iedereen wel van harte welkom om een kijkje te nemen. Het ochtendprogramma duurt van 9.30 uur tot 12.00 uur, het middagprogramma van 12.30 uur tot 15.00 uur.

Heeft jouw school dit jaar geen uitnodiging ontvangen? Zouden jullie volgend jaar graag meedoen? Stuur een e-mail naar info@rotterdamsportopmaat.nl.

Initiatiefnemers
De Sport op Maat week duurt van 17 t/m 24 september en is een initiatief van de Rotterdam Sport op Maat, Thuis Op Straat en de Dirk Kuyt Foundation. De initiatiefnemers werken nauw samen met Gemeente Rotterdam en Sportief Capelle.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen