Alle belangrijke data van komend jaar op een rij! Van evenementen tot landelijke G-sportdagen en van clubtoernooien tot bijscholingen.

Het bruist dit jaar in Rotterdam en daarbuiten weer van de nuttige en aantrekkelijke activiteiten op het gebied van aangepast sporten. Denk bijvoorbeeld aan de Landelijke G-honkbaldag bij HSV Saints en de Rotterdam Sport op Maat dag. Kijk gauw hoe de prachtige kalender eruitziet.

 • 25 aprilBijscholing voor trainers en coaches: sporters met gedragsproblematiek in Topsportcentrum Rotterdam. Hier vind je meer informatie.
 • 14 meiG-voetbaltoernooi TransvaliaZW. Voetbalteams uit de regio Rijnmond en daarbuiten komen in actie tijdens dit tweede G-voetbaltoernooi van TransvaliaZW. Hier vind je meer informatie.Landelijke G-honkbaldag HSV Saints. Alle G-honkballers uit ons land zijn uitgenodigd. HSV Saint is door de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond verzocht als gastheer op te treden tijdens deze dag. Hier vind je meer informatie.
 • 16 meiJan Lasttoernooi Pameijer bij XerxesDZB. De cliënten van de Stichting Pameijer die een verstandelijke of psychische beperking hebben, strijden om een plek in de finale. Er zijn ruim veertig teams. Plezier en sportiviteit zijn de kernwoorden. Hier vind je meer informatie.
 • 21 meiG-schooltoernooi veldvoetbal gemeente Rotterdam bij RV & AV Overmaas.
 • 29 meiBijscholing voor trainers en coaches: ‘Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag’ in Topsportcentrum Rotterdam. Hier vind je meer informatie.
 • 7 juni010moves! op het Schouwburgplein. Sportverenigingen verzorgen clinics, bedoeld voor jong en oud, die in het teken staan van de topsportevenementen die komende zomer worden georganiseerd in Rotterdam.
 • 18 juniTalentherkenningsavond op Nationaal Sportcentrum Papendal. Heb hij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert jaarlijks samen met de Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden een Paralympische Talentdag. Deze keer is die dag op 4 oktober, maar er worden ook Talentherkenningsavonden georganiseerd voor wie niet van de partij kan zijn op de dag zelf. Hier vind je meer informatie.
 • 20 juniLandelijke Dirk Kuyt Foundation G-hockeydag bij RHV Leonidas
 • 2 juliG-schooltoernooi honkbal gemeente Rotterdam bij SC Neptunus
 • 25 juli t/m 2 augustusSpecial Olympics World Games in Los Angeles, Amerika. 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen strijden tegen elkaar. Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL bestaat uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten. Ook Rotterdamse verenigingen nemen deel. Hier vind je meer informatie.
 • 30 augustusHyundai G-voetbaltoernooi Neptunus-Schiebroek
 • 7 t/m 12 septemberRotterdam Sport op Maat week, Sportplaza Zuiderpark. Een week lang kunnen groepen van diverse scholen en zorginstellingen dagelijks deelnemen aan diverse sportclinics die worden verzorgd door professionele trainers.
 • 12 septemberRotterdam Sport op Maat dag op Sportplaza Zuiderpark. Feestelijke sportdag waar bezoekers ruim 20 sporten kunnen uitproberen en kennis kunnen maken met vrijwilligers van de vereniging.
 • 1 oktoberG-schoolkorfbaltoernooi gemeente Rotterdam bij WION
 • 4 oktoberParalympische Talentdag in Doorn. Heb hij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert jaarlijks samen met de Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden een Paralympische Talentdag. Hier vind je meer informatie.
 • 14 decemberSport Awards Rotterdam-Rijnmond. Tijdens hét Rotterdamse sportfeest van het jaar wordt onder meer de Gehandicaptensportprijs 2015 uitgereikt.
 • 17 decemberTalentherkenningsavond op Nationaal Sportcentrum Papendal. Heb hij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? NOC*NSF organiseert jaarlijks samen met de Johan Cruyff Foundation en diverse sportbonden een Paralympische Talentdag. Deze keer is die dag op 4 oktober, maar er worden ook Talentherkenningsavonden georganiseerd voor wie niet van de partij kan zijn op de dag zelf. Hier vind je meer informatie.

Ontbreken er evenementen op de kalender? Organiseert jouw vereniging of organisatie bijvoorbeeld iets moois dat nog niet vermeld staat? Als je het doorgeeft via info@rotterdamsportopmaat.nl wordt het evenement verwerkt in de volgende kalender van Rotterdam Sport op Maat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse