Bron: KNKV

Alle (sport)verenigingen dienen hun administratie, software en bedrijfsvoering aan te passen om het langere rekeningnummer en de nieuwe standaarden te gebruiken.

Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt, SEPA (Single Euro Payments Area) waarmee we straks overal op dezelfde manier euro’s kunnen betalen. De regels voor het Europese betalingsverkeer worden gestandaardiseerd. Iedereen in Nederland gaat daarom gebruik maken van een IBAN (International Bank Account Number) rekeningnummer. Dit geldt niet alleen voor bedrijven en consumenten, maar ook voor sportverenigingen. Ook veel standaarden voor de meeste betaalmiddelen veranderen, zoals die van overschrijvingen en incasso’s. Dit heeft grote impact voor uw sportvereniging.

Waar moet u rekening mee houden?

Alle (sport)verenigingen dienen hun administratie, software en bedrijfsvoering aan te passen om het langere rekeningnummer en de nieuwe standaarden te gebruiken. Zonder aanpassing is straks anders geen betalingsverkeer meer mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor het innen van de contributie van uw leden.

Ondersteuning

De impact van de aanpassingen verschilt per organisatie. De benodigde tijd kan variëren van enkele maanden tot maar liefst anderhalf jaar. Het is dan ook belangrijk dat u en uw vereniging tijdig in actie komen. De SportServiceDesk helpt u daarbij. Onder het thema financieel op de website van de SportserviceDesk vindt u een onder meer een stappenplan en achtergrondinformatie. De website SportserviceDesk informeert u over alle te nemen stappen en houdt u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur