Minimale middelen, maximaal presteren. Dat is het thema van het Sportcongres op maandag 31 oktober. Van elke club zijn vier bestuurs- en commissieleden welkom.

De Kuip is eind volgende maand weer het decor van het Sportcongres van Rotterdam Sportsupport. Het evenement is hét toneel waar vertegenwoordigers Rotterdamse verenigingen elkaar treffen, waar ze praktische informatie krijgen en waar ze kennis uitwisselen. Deze keer wordt aangesloten bij een actueel thema: bezuinigingen. De gemeente Rotterdam moet er ook aan geloven.

Sportverenigingen uit de Maasstad zullen er evenmin aan ontkomen. De uitdaging is nu om met minder middelen hetzelfde of zelfs meer te bereiken. Is dit mogelijk? Commercieel Manager Ferry de Haan van SBV Excelsior en sportwethouder Antoinette Laan laten hun licht schijnen over deze kwestie. Voorzitter René Lagendaal van handbalvereniging Atomium ‘61 en directeur Gert-Jan Lammens van Rotterdam Sportsupport doen hetzelfde. Natuurlijk zijn er ook weer themasessies waar de bestuurs- en commissieleden worden geïnspireerd door professionele docenten.

De sessies sluiten direct aan bij de actuele situatie van Rotterdamse clubs. Voorbeelden? Social media. Of sponsoren vinden en binden. Maar ook: hoe stuur je als sportbestuurder de vereniging effectiever aan? En: hoe vergoot je het ‘rendement’ van de sportvereniging?

De avond begint om 19.00 uur. De Bedrijvenmarkt is dan al open, met nuttige producten, diensten en adviezen voor verenigingen. Om 23.00 uur wordt er afgesloten. Secretarissen ontvangen één dezer dagen een uitnodiging. U kunt zich tot en met 17 oktober inschrijven via www.rotterdamsportsupport.nl/sportcongres.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten