Op het programma van de Sport op Maat week staat ook een inspirerend congres over aangepast sporten. Verenigingsvrijwilligers en vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en andere organisaties ontmoeten elkaar op maandag 19 september tussen 19.00 en 22.00 uur in het Maasgebouw van De Kuip. Klik hier om de uitnodiging te bekijken.

Toegankelijke accommodatie
Hoe kan onze sportvereniging in aanmerking komen voor de gemeentelijke subsidie ‘Toegankelijke sportaccommodatie’ en zo uiteindelijk nóg meer sporters en bezoekers met een beperking verwelkomen? Hoe slagen we erin de mobiliteit van Rotterdammers met een beperking naar sportactiviteiten te vergroten?

Dit zijn vragen die tijdens het Sport op Maat congres worden aangesneden bij themasessies. Daarvan zijn er in totaal vier. Behalve over mobiliteit en toegankelijke sportaccommodaties kunnen deelnemers zich laten informeren over sponsoring en talentherkenning en -scouting. De themasessies vinden plaats in één ronde dus iedere bezoeker kan één themasessie bijwonen.

Samenwerking
Chris Woerts, onder meer voormalig commercieel directeur van Feyenoord, deelt zijn ervaringen en geeft tips over sponsoring en marketing. Robin Ammerlaan van sportkoepel NOC*NSF gaat in op de zoektocht naar nieuw Paralympisch talent. Die kan alleen succesvol zijn als sportverenigingen, sportbonden en NOC*NSF samenwerken.

Netwerken
De Dirk Kuyt Foundation verzorgt de opening van de avond en in het welkomstwoord wordt ingegaan op de prestaties van Nederlandse sporters tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Het evenement biedt een mooie gelegenheid om te netwerken. Hopelijk vloeien mooie initiatieven voort uit de ontmoetingen van verenigingsvrijwilligers en vertegenwoordigers van sportbonden, gemeenten en andere organisaties die ook ambitieus zijn op het vlak van aangepast sporten.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat