Het Jeugdsportfonds is voor het tweede jaar op rij het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam. Deze samenwerking geeft het fonds de kans om nóg meer ouders en kinderen te vertellen over de mogelijkheden die het fonds hen biedt. Het Jeugdsportfonds zorgt er namelijk voor dat kinderen kunnen sporten wanneer hun ouders niet genoeg geld hebben om de contributie te betalen. Intermediair Daan Baecke helpt ouders in het aanvraagproces.

Hij werkt als gymdocent op een basisschool in het Oude Noorden en vind beweging voor kinderen dus erg belangrijk. “Ik vind dat elk kind de ‘sportervaring’ moet krijgen die ze verdienen,” aldus Baecke. Onderdeel van zijn werk als gymleraar is als ‘intermediair’ optreden. Dat is iemand die als tussenpersoon fungeert tussen ouders die gebruik willen maken van het Jeugdsportfonds en het fonds zelf.

Dat het voor ouders een grote stap is om op Baecke af te stappen wanneer er te weinig financiële middelen zijn om hun kind te laten sporten, snapt de intermediair wel. Toch roept de Rotterdamse gymdocent iedereen op zich hier niet voor te schamen. “Het Jeugdsportfonds is er voor dit soort situaties. Waarom zou je er niet gebruik van maken?” aldus Baecke. Niet alle ouders komen in aanmerking voor steun vanuit het fonds: “Als ouders zich aan willen melden kunnen ze bij mij terecht. Wel moeten ze door middel van een loonstrookje of uitkeringsspecificatie kunnen aantonen dat er echt te weinig geld is om de sportvereniging te betalen,” aldus de intermediair. Wanneer het Jeugdsportfonds de aanvraag toekent wordt de contributie voor het kind direct aan de sportvereniging overgemaakt en kan het kind lekker gaan sporten.

In samenwerking met OPEN Rotterdam maakten we deze video:

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg