Jongens en meisjes die gezond bezig zijn, leren samenwerken en zich nog veel meer sociale vaardigheden eigen maken. Woonstad Rotterdam is zich ervan bewust dat een prettige en leefbare wijk niet alleen een kwestie is van goede woningen. Daarom verleent de wooncorporatie al jaren financiële steun aan schoolsportverenigingen.

‘Op dit moment lopen er bij schoolsportverenigingen al vrijwilligers rond die een paar jaar geleden zelf als kind via die weg kennismaakten met een bepaalde club en sport. Ook hoorde ik over iemand die het verkeerde pad op dreigde te gaan, maar nu weer een goed maatschappelijk perspectief heeft dankzij zijn goede sportprestaties. Dat soort ontwikkelingen maakt nog eens duidelijk wat allemaal is te bereiken met de Schoolsportvereniging.’ Dat zegt Raimond Fraanje. Hij is programmamanager bij Woonstad Rotterdam, een corporatie die 50.000 woningen bezit in de Maasstad. Woonstad Rotterdam is verbonden aan SSV Pendrecht, SSV Katendrecht en SSV Hillesluis.

Fraanjes werkzaamheden zijn gericht op Hillesluis. Hij vertelt: ‘Dit is een wijk met heel veel kinderen, maar ook met een aantal sociale problemen. Denk aan jongens en meisjes die een taalachterstand hebben, opgroeien in armoede, kampen met overgewicht en te maken krijgen met de ruwe kanten van de straatcultuur. Woonstad Rotterdam wil een steentje bijdragen aan het ongedaan maken van dit soort achterstanden. Daarom steunen we een project als de Schoolsportvereniging, waarvan de waarde telkens weer wordt bewezen. Als bijvoorbeeld kinderen zich dankzij sporten beter gaan gedragen en ouders elkaar leren rondom het sportveld, heeft dat een gunstige invloed op de wijk.’

Dit bericht komt uit de Nieuwsbrief van de Schoolsportvereniging. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie