Het vitaliteitsonderzoek van Rotterdam Sportsupport is zoals ieder jaar gekoppeld aan de Bijdrage Jeugdsport. Clubs met een jeugdafdeling krijgen tien euro per jeugdlid als ze het vitaliteitsonderzoek invullen. Het onderzoek loopt van 1 mei tot en met 12 juni.

Vitaliteitsonderzoek
Het vitaliteitsonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat inzicht geeft in de knelpunten, ambities en behoeften van verenigingen. Hierdoor kan Rotterdam Sportsupport gerichtere ondersteuning bieden aan verenigingen. Daarnaast is het van belang om het vitaliteitsonderzoek in te vullen mocht jouw vereniging in de komende 12 maanden aanspraak willen maken op ondersteuning van Rotterdam Sportsupport.

Voor wie
Het vitaliteitsonderzoek is voor alle Rotterdamse sportverenigingen. Clubs met een jeugdafdeling komen door het invullen van het onderzoek tevens in aanmerking voor de Bijdrage Jeugdsport van 10 euro per spelend jeugdlid. Maar ook voor clubs zonder jeugdafdeling loont het invullen van het onderzoek. Zij maken namelijk kans op één van de vijf geldprijzen van 100 euro.

Bijdrage Jeugdsport
De Bijdrage Jeugdsport heeft als doel om de jeugdafdelingen van sportverenigingen te versterken en te verbeteren. Aandacht besteden aan een veilig sportklimaat is een belangrijke voorwaarde voor een sterke jeugdafdeling. Naast het invullen van het vitaliteitsonderzoek moeten clubs aantonen dat ze zich sterk maken voor een veilig sportklimaat op de vereniging als voorwaarde om de Bijdrage Jeugdsport te mogen ontvangen. Voor 2017 betekent dit dat verenigingen toegelaten moeten zijn tot de Regeling Gratis VOG. Klik hier voor meer informatie over de Bijdrage Jeugdsport en de Regeling Gratis VOG.

Uitnodiging
Op 1 mei is aan het secretariaat van elke Rotterdamse sportvereniging een uitnodiging tot deelname aan het Vitaliteitsonderzoek verstuurd. Mocht jouw club de uitnodiging voor het vitaliteitsonderzoek nog niet ontvangen hebben, neem dan contact op met Bryan Bastiaanse.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie