Elk jaar organiseert de gemeente Rotterdam een inzamelingsactie voor kerstbomen samen met de wijk. Dit jaar wil de gemeente graag samenwerken met Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen.

Kerstbomen inzamelen voor €0,50 cent

Het idee: sportverenigingen en scoutinggroepen kunnen zich aanmelden als inzamellocatie voor kerstbomen. Rotterdammers die een kerstboom bij de vereniging inleveren krijgen €0,50 cent. En voor elk ingeleverde kerstboom krijgt de vereniging ook €0,50 cent. Rotterdammers kunnen er ook voor kiezen om hun €0,50 cent te doneren aan hun vereniging. Een mooie win-win situatie om de vereniging te steunen en zo helpen we elkaar om de buurt en de straten veilig en opgeruimd te houden. De ingezamelde kerstbomen krijgen een tweede leven als houtsnippers. De houtsnippers kunnen speeltuinen weer gebruiken voor de speeltuin.

Hoe werkt de inzamelactie?

• De actie loopt van 3 tot en met 10 januari (niet op zondag 7 januari) van 11:00-13:00 uur en/of 13:00-15:00 uur.
• De vereniging mag zelf kiezen op welke dag(e)n ze open willen zijn en welke tijdsblok(ken). Dit geef de contactpersoon van de vereniging aan in het aanmeldformulier.
• De inleverlocatie moet een buitenruimte hebben om de kerstbomen op te slaan en toegankelijk zijn voor een vuilniswagen om de kerstbomen op te halen.
• De gemeente haalt elke dag de bomen op tussen 13:00-17:00 uur, zodat er geen onveilige situaties ontstaan. Exacte tijdstippen stemmen we na aanmelding af met
contactpersonen zodat iemand van de vereniging aanwezig is.
• De Rotterdammers die een kerstboom bij de vereniging inleveren krijgen €0,50 cent. En voor elk ingeleverde kerstboom krijgt de vereniging ook €0,50 cent.
• Informatie over de inzamelactie staat op www.rotterdam.nl/kerstbomen. Vanaf 21 december staan ook alle deelnemende locaties op deze webpagina.

De gemeente Rotterdam levert de 50 cent muntjes aan de verenigingen. De vereniging faciliteert de inzet met één of meerdere vrijwilligers en deelt de 50 cent muntjes uit per ingeleverde boom (er is een turflijst gemaakt voor de vereniging om het zo efficiënt mogelijk te maken). Achteraf wordt het aantal kerstbomen geteld tijdens het ophalen. De gemeente doet binnen één week de uitbetaling aan de verenigingen.

Aanmelden

Wil je met jouw vereniging of scoutinggroep meedoen aan deze inzamelactie? Vul dan het
aanmeldformulier in
. Aanmelden kan tot en met 19 december 2023. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op via kerstbomenSB@rotterdam.nl. De gemeente Rotterdam komt graag langs om de actie verder toe te lichten.

Wilco Hameetman

projectleider Gebieden
Wilco Hameetman

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven