Rotterdamse ouders kunnen nu nog makkelijker gebruikmaken van de mogelijkheden die het Jeugdsportfonds biedt. Borden op 25 basisscholen verspreid over de stad tonen de contactgegevens van de intermediair op school bij wie zij de sportwens van hun kind kenbaar kunnen maken. Jan Markerink, voorzitter van het Jeugdsportfonds Rotterdam, onthulde het eerste bord op basisschool Duo2002 in Spangen.

Het Jeugdsportfonds vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit zelf niet kunnen betalen. Een intermediair, bijvoorbeeld een leerkracht of maatschappelijk werker, kan namens de ouders een aanvraag indienen bij het fonds.

‘We merken dat ouders niet altijd weten wie er op de school van hun kind een aanvraag kan doen bij het Jeugdsportfonds. Een bord met contactinformatie van deze intermediair moet het voor ouders eenvoudiger maken om een beroep te doen op het fonds. We hopen dat met het plaatsen van deze borden nog meer kinderen hun weg vinden naar de sportvereniging’, aldus voorzitter Jan Markerink.

Albert van Kralingen, directeur van basisschool Duo2002: ‘Sporten is goed voor onze leerlingen. Ze zijn fit, zitten goed in hun vel en ze presteren beter in de klas. Niet elke ouder kan het lidmaatschap van een sportclub betalen, het Jeugdsportfonds Rotterdam biedt uitkomst voor een deel van onze leerlingen. Het is fantastisch dat alle kinderen kunnen meedoen dankzij het Jeugdsportfonds’.

Ga voor meer informatie over het Jeugdsportfonds Rotterdam naar: rotterdam.jeugdsportfonds.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur